|      Mapa stranica 

 

O PROJEKTU

Kratki opis projekta

Svrha projekta je internacionalizacija postojećeg doktorskog studija „Tekstilna znanost i tehnologija“ koji se izvodi na Sveučilištu u Zagrebu Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Akreditirani doktorski studij zanimljiv je stranim studentima, no njegov potencijal u tom pogledu ostaje neiskorišten jer se studij zasada izvodi samo na hrvatskom jeziku. Cilj projekta je na navedenom doktorskom studiju povećati postotak upisanih stranih studenata na 30%. U roku od godinu dana od početka provođenja projekta, planiran je daljnji razvoj navedenog doktorskog studija u pogledu prevođenja sadržaja kolegija na engleski jezik. Također, planirana je organizacija tečajeva engleskog jezika za nenastavno osoblje kako bi buduća komunikacija pri administrativnom praćenju stranih studenata bila olakšana. Navedene tečajeve moći će pohađati i najbolji studenti TTF-a kao potencijalni kandidati za upis doktorskog studija. Osim toga, nastavnicima TTF-a koji predaju na doktorskom studiju bit će omogućeno daljnje usavršavanje konverzacijskih kompetencija kroz tečajeve engleskog jezika na različitim razinama. Pozitivan utjecaj na internacionalizaciju bit će ostvaren i kroz angažman 12 gostujućih predavača s poznatih svjetskih institucija, kao i kroz odlaznu mobilnost 3 doktoranda prema stranim sveučilištima. Planirane projektne aktivnosti predviđaju suvremeni pristup nastavi i korištenje naprednih sustava e-učenja. Kako bi se povećale kompetencije nastavnika u tom pogledu, u projekt je kao partner uključen Sveučilišni računski centar (Srce) koji je središnja infrastrukturna ustanova sustava znanosti i visokog obrazovanja RH te kao takva ima nezaobilaznu ulogu u unaprjeđenju nastavničkih kompetencija u izradi e-kolegija. Predstavnici Srca će, osim održavanja tečajeva, tijekom cijelog vremena provedbe projekta održavati konzultacije za nastavnike i pomagati im u razvoju e-kolegija.

 

Projektne aktivnosti

Projektne aktivnosti bit će realizirane kroz tri elementa projekta:

  • Element projekta 1: Razvoj i izvedba poslijediplomskog (doktorskog) studijskog programa na engleskom jeziku u području tehničkih znanosti na TTF-u,
  • Element projekta V: Promidžba i vidljivost i
  • Element projekta PM: Upravljanje projektom i administracija.

 Očekivani rezultati projekta

 1. Povećanje broja poslijediplomskih (doktorskih) studijskih programa i kolegija na engleskom jeziku koje je razvio i izveo TTF, odnosno:

  • razvoj poslijediplomskog (doktorskog) studijskog programa na engleskom jeziku,
  • razvoj 50 kolegija na poslijediplomskom (doktorskom) studiju na engleskom jeziku i
  • razvoj 50 e-kolegija na poslijediplomskom (doktorskom) studiju na engleskom jeziku.

2. Jačanje jezičnih kompetencija studenata i osoblja TTF-a uz uključenje 30 sudionika s predtercijarnim obrazovanjem (ISCED od 1 do 4)

3. Promocija studija na engleskom jeziku u zemljama s najvećim brojem potencijalnih studenata tekstilne tehnologije na 7 sajmova visokog obrazovanja.

 

 

 

POSJETIOCA

024101
Vaš IP: 18.191.157.186